Onno Jongmans aan het woord

Onno-Jongmans-3

Onno-Jongmans-1

 

Even kletsen met Onno Jongmans

Hoe lang sport je bij HCOA?
Ik sport sinds Oktober 2014 bij HCOA.

Welke lessen volg je?
Ik doe aan Personal Training, Bootcamp en Looptraining. In totaal sport ik meestal 3, soms 4 keer per week. Ten minste 1 keer PT, Bootcamp en Looptraining per week.

Waarom sport je bij HCOA?
Toen mijn vrouw en ik besloten samen te gaan bootcampen, werd HCOA ons door een vriendin die er al sportte aangeraden. Met name de persoonlijke benadering en de juiste balans tussen stimulering en mensen in hun waarde laten als iets niet lukt sprak me vanaf het eerste moment zeer aan. In een groep zitten vele soorten niveaus. Door de benadering van HCOA voelt iedereen zich er op zijn of haar gemak: van beginner tot expert. Daarnaast is het feit dat je ALTIJD buiten sport, vaak in een prachtige omgeving als Clingendael of het Westerpark, ook een grote plus. Weer of geen weer, Vanessa staat altijd voor je klaar!

Wat is je trainingdoel? En heb je dat bereikt?
Dat is een lang verhaal. Is een combinatie van preventief, conditie, kracht, afvallen, en vooral fun! In mijn familie komen diverse hart- en vaatziekten voor. De laatste tijd heb ik van veel te dichtbij meegemaakt wat voor impact dat op de familie kan hebben. Als ik door sporten de kans dat mijn gezin dit ook met mij moet meemaken kan verminderen, is me dat heel veel waard. Verder had ik 0,0 conditie. Vroeger heb ik heel veel gesport, maar daarna ruim 15 jaar vrijwel niet. Daardoor had ik niet meer de kracht die ik eens had, waardoor ik steeds vaker last kreeg van mijn rug en knieën. Die klachten zijn door de toegenomen spierkracht inmiddels bijna weg. Wat ook weg is, is 15 kilo! Nadeel is wel dat ik zo ongeveer een nieuwe garderobe moet komen, maar dat neem ik graag voor lief.

Maar het belangrijkste is de fun! De sfeer tijdens de trainingen is altijd erg goed. Dat maakt het nèt even makkelijker om die volgende push-up, squat of burpee te doen. Ik vind het ook heel leuk om samen met Ariadne, mijn vrouw, te sporten. Een heerlijk momentje om samen te ontspannen. Het afgelopen jaar heb ik ook heel veel leuke mensen leren kennen via HCOA.

Onno-Jongmans-2

Doe je naast het sporten ook iets met je voeding?
Fun is voor mij heel belangrijk en helaas is lekker eten of drinken daar soms een onderdeel van. Ik houd dus niet heel actief rekening met wat ik eet. Ik let wel op de hoeveelheden en de timing van eten, maar verder niet.


 

Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten bij Healthclub OpenAir?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

Komookmeedoen