Saskia van der Velde aan het woord

Saskia van der Velde

Saskia van der Velde

Tot wanneer heb je tijdens je zwangerschap doorgesport?

Ik ben voor het laatst geweest toen ik bijna 39 weken zwanger was.

Wat merkte je aan je lichaam?

In de eerste periode helemaal niets, het sporten was goed vol te houden. Toen ik verder was in de zwangerschap, was hardlopen niet meer haalbaar, maar het grote voordeel van de mommy’s bootcamp is dat je het voor jezelf kunt aanpassen qua zwaarte van de training. Dus je eigen tempo bepalen en als een oefening niet goed voelt krijg je een aangepaste oefening of je neemt even pauze.

Vertel eens iets over je voeding tijdens je zwangerschap in combinatie met het sporten.

Eigenlijk is dit niet anders dan zonder zwangerschap. Bij mij althans. Ook hier geldt dat iedereen anders haar zwangerschap doormaakt en ook andere behoeftes heeft. In de beginperiode had ik wel iets meer eten nodig dan anders, maar verder heb ik hier voor het sporten niets aan veranderd.

Saskia van der Velde

Heeft het sporten meegeholpen voor de fitheid tijdens je zwangerschap en met je herstel  na je bevalling?

Dat is lastig te zeggen omdat ik het niet kan vergelijken met een zwangerschap zonder sporten. Maar het feit dat ik 4 weken na m’n bevalling al weer energie en zin had om wat te gaan doen is wel positief. Wat wel zo is, is dat je na je bevalling echt moet werken aan je conditie en dat fysieke belasting echt weer opgebouwd moet worden

Hoe weet je wanneer je lichaam sterk genoeg is om weer te sporten na je zwangerschap?

Ik denk dat het ook met name een stukje mentaal klaar zijn is. En het is afhankelijk van hoe je bevalling en kraamtijd zijn verlopen. Voor mij was het na 4 weken dat ik zelf weer wat wilde gaan doen, even tijd voor jezelf en aan jezelf werken. Ik vond het heerlijk!

Kun je het andere zwangere vrouwen aanraden om te sporten tijdens de zwangerschap?

Absoluut! Naast dat je merkt dat het goed voor je is om in beweging te blijven tijdens je zwangerschap is het ook leuk om contact te krijgen en houden met andere zwangeren. Het is ook gezellig sporten met z’n allen en ervaringen te kunnen delen! Ik heb geen andere plek gevonden in Zoetermeer en omstreken waar je lekker buiten kunt sporten onder niet alleen goede maar ook hele leuke begeleiding tijdens je zwangerschap!

Saskia van der Velde


Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten bij Healthclub OpenAir?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

Komookmeedoen