,

Great Ethiopian Run voor Plan Nederland

Healthclub OpenAir - Plan Nederland

Een mooie uitdaging voor een heel goed doel! Healthclub OpenAir steunt de projecten van Plan Nederland en brengt graag deze challenge onder de aandacht:


“Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij 10km lopen op 2.500 meter hoogte dwars door het bruisende Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië? Heb jij altijd al de grootste hardloper aller tijden, Haile Gebrselassie, willen ontmoeten? Dit is je kans! 

Plan Nederland is op zoek naar doorbijters die niet terugdeinzen voor een sportieve uitdaging. Met Run for Plan ga je in november 2015 deelnemen aan de Great Ethiopian Run! De grootste en meest kleurrijke hardloopwedstrijd van Afrika. Voor deze Run ga je met hulp van Plan Nederland €2.500 euro fondsenwerven voor een betere toekomst van meisjes in Ethiopië. Meisjes in Ethiopië hebben een grote achterstand ten opzichte van jongens omdat zij vaak gediscrimineerd worden en minder kansen krijgen dan jongens. Ze gaan vaak niet naar school en geweld tegen meisjes, zoals meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken zijn niet ongewoon. Met de opbrengst van Run for Plan gaan meer meisjes naar school, zijn gezonder, krijgen betere kansen op een goede baan, inkomsten en een sociaal leven.

Naast de Run bezoeken we verschillende projecten van Plan Ethiopië en zie je met eigen ogen waar jouw geworven geld heengaat. Ook gaan we naar verschillende toeristische hoogtepunten zoals het achtste wereldwonder; de rotskerken van Lalibela. Maar bovenal is het een unieke reis en geef je op deze manier meisjes in Ethiopië kans op een hoopvolle toekomst.

Kom naar de informatieavond op 29 juni van 19.00 – 21.00 uur bij ons op het kantoor in Amsterdam. Meld je aan door een mailtje te sturen naar runforplan@plannederland.nl en/of vraag extra informatie aan! Bellen kan uiteraard ook via 020-2054963.

Meer informatie vind je hier (www.plannederland.nl/challenges).

In het kort:

  • Deelname aan The Great Ethiopian Run, een 10 km lange run op 2.500m hoogte
  • Rennen voor Plan Nederland
  • Projecten in Ethiopië met eigen ogen zien
  • Bezoek aan magische rotskerken van Lalibela
  • Meet & greet met Haile Gebrselassie 

Algemene informatie:

  • Reisdatum: 19 – 27 november 2015
  • Reistijd: 9 dagen
  • Richtprijs: € 1.755,-
  • Sponsorbijdrage: € 2.500,-
  • Aantal deelnemers: 20-25

Plan Nederland begeleid elke deelnemer in het werven van fondsen. We geven trainingen en houden nauw contact met de deelnemers om samen het fondsenwervende target te behalen!”