Healthclub OpenAir | Afvallen

Afvallen

Healthclub OpenAir - Afvallen

Afvallen met Healthclub OpenAir betekent dat je onder professionele begeleiding gaat sporten om op een verantwoorde wijze gewicht te verliezen. Iedere les bestaat uit conditie-, kracht- en intervaltraining. Deze combinatie is een goede basis  om af te vallen. De conditietraining stimuleert de verbranding van vet. De krachttraining laat je in rust meer energie verbruiken. Daarnaast zal de afwisseling in de bewegingen er voor zorgen dat het ook langer leuk blijft.

Conditietraining

Conditietraining of cardio werd lange tijd gezien als dé manier om gewicht te verliezen. Aerobics, dansen, hardlopen en fietsen zijn manieren om aan de conditie te werken.

  • Bij conditietraining wordt een groot deel van de energie uit het verbranden van vet gehaald.
  • Veel activiteiten zijn makkelijk vanuit huis te doen.
  • Je kan de intensiteit van de conditietraining makkelijk zelf opbouwen door steeds iets sneller of langer door te gaan.

Krachttraining

Krachttraining is al lang niet meer alleen voor mannen die er uit willen zien als bodybuilders. Ook als je wilt afvallen kan krachttraining helpen:

  • Spierweefsel gebruikt meer energie dan vetweefsel, ook in rust. Door je spieren te trainen verbruik je dus meer energie tijdens het stilzitten achter de computer.
  • Krachttraining is een hele goede manier om je lichaam er strakker en gespierder uit te laten zien. Dit merk je vaak doordat je broeken wat losser beginnen te zitten.

Intervaltraining

Bij intervaltraining wissel je in één training intensief sporten af met rustig bewegen. Bijvoorbeeld je begint met joggen, dan trek je een sprintje en dan ga je weer joggen om op adem te komen. Hoe lang de intensieve en rustige periodes moeten zijn hangt af van je conditie. Intervaltraining kent een aantal voordelen ten opzichte van conditietraining:

  • Het is afwisselender
  • Je verbruikt in kortere tijd evenveel of meer energie.

 

 

Vraag meteen meer infomatie aan!

Healthclub OpenAir - Afvallen