,

Vanessa Emmel daagt jou uit!

Vanessa Emmel daagt jou uit!

Vanessa Emmel daagt jou uit!

Onderstaand interview vind je op de website van Crystal Clear


Vanessa Emmel is oprichter en eigenaresse van Healthclub OpenAir. Healthclub OpenAir biedt op buitenlocaties door heel Nederland verschillende trainingen aan. Vanessa’s doel? “Zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun lifestyle en ze met de juiste training en voeding naar een goed en gezond leven helpen.”

Vanessa vertelt over de kracht van buiten sporten: “Tegenwoordig komen mensen bijna niet meer buiten. ‘s Ochtends stap je in je auto naar je werk, dan zit je de hele dag binnen op kantoor, terug maak je weer dezelfde rit en in de avond ga je naar de sportschool en ben je wéér binnen. Het is zo belangrijk en lekker om buiten te zijn!”

Frisse lucht geeft een geluksgevoel
“Van de frisse lucht en het zonnetje krijg je een geluksgevoel. Dit komt omdat je lichaam het gelukshormoon endorfine aanmaakt als je buiten actief bezig bent. Naast endorfine krijg je ook een gratis portie vitamine D. Tijdens het buiten sporten krijg je nieuwe en positieve energie en je kan je hoofd leeg maken. Daarnaast word je concentratievermogen hoger als je buiten beweegt, je kunt beter tegen stress en denkt helderder.”

Passie en overtuiging
Het opzetten van Healthclub OpenAir heeft Vanessa nooit als moeilijk ervaren. “Ik doe dit vanuit een passie en overtuiging en ik heb altijd het vertrouwen gehad dat het zou slagen. Het leukste aan deze uitdaging is dat ik alles wat ik bedenk ook kan uitvoeren. Ik ben elke dag buiten en geniet tijdens de trainingen van alles wat de natuur te bieden heeft. Hierdoor tik ik meerdere keren per week mijn geluksgevoel aan en kan ik mijn hoofd legen waardoor er weer meer ruimte komt voor nieuwe ideeën.”

Doe iets wat je echt leuk vindt
Voor wie nog twijfelt om het roer om te gooien en iets anders te gaan doen: “Als je elke dag iets doet wat je echt leuk vindt dan heb je geen dag het gevoel dat je echt aan het werk bent.”

Tip
Tot slot een tip voor vrouwen die graag meer buiten willen sporten maar hier maar weinig tijd voor hebben. “Ga een stuk wandelen,  pak de fiets, of ga een eind skaten. Ook kun je lekker de tuin onder handen nemen. Maar zeg nou zelf: je kan toch best een uurtje per week vrij maken om met een training bij Healthclub OpenAir mee te doen?!”

Alles over sporten in de buitenlucht met Vanessa: www.healthclubopenair.com

Crystal Clear Logo