Jessica Bakker aan het woord

Jessica-Bakker-3

Jessica-Bakker-1 

Even kletsen met Jessica Bakker

Hoe lang sport je bij HCOA?
Ik sport nu 1,5 jaar bij Healthclub OpenAir

Welke lessen volg je?
Iedere week volg ik de bootcamp lessen op dinsdag en vrijdag in het Haagse bos en Clingendael in Den Haag.

Waarom sport je bij HCOA?
Omdat ik op zoek was naar een bikkeltraining zoals ik ooit vroeger heb gedaan toen ik fanatiek aan atletiek deed.(lees; ik was jong….) Daar trainde ik 4x per week op de baan, in de duinen, deed veel sprintwedstrijden. Door studie, werk werd dat fanatisme verleden tijd. Gaandeweg heb ik diverse andere sporten beoefend zoals tennis, sportschool diverse lesjes, krachttrainingen, hardlopen. Maar dit allen nooit lang volgehouden door gebrek aan voldoening en dus motivatie. Fitness deed ik alleen, is geestdodend en niet gezellig.

Dan word je moeder en is je vrije tijd zeer kostbaar, ik noem dat me-time. Die wil ik optimaal benutten maar dan ook graag zinvol. Goed voor body en mind (het lijf van een 18 jarige is niet meer haalbaar), je energieker voelen vind ik ook wel een pre. Liefst sport ik buiten en hou ik van bikkelen (achteraf gezien).

De groep vind ik op beide dagen erg gezellig. Maar de gezelligheid is vaak van korte duur als we aan t werk worden gezet…..Maar zodra we weer zijn hersteld van een sessie wordt er echt wel bij gekletst totdat Vanessa ons weer laat knallen met een serie oefeningen grrrr.

De eerste paar keren heb ik bijna niet meer kunnen lopen, ik had spierpijn op plekken waarvan ik niet wist dat daar ook spieren zaten?! Maar dat vond ik stiekem een prima gevoel; voldaan ten top voor zowel body en mind!!

Ik probeer het ritme van 2x per week vol te houden, maar soms door werk, kinderen oid moet ik helaas een keer verstek laten gaan. Ik voel me dan bijna schuldig naar mezelf, dus dat doel is bereikt! Een wat strakker curvy lijf, langer uithoudingsvermogen blijft welkom, dus ik ga door!

Jessica-Bakker-2

Doe je naast het sporten ook iets met je voeding?
Ja eigenlijk wel. Ik woon samen met m’n vriend die heel lekker kan koken met verse producten. Niks uit zakjes en pakjes. We letten op intake van voldoende variëteit. Elke dag staat er weer wat anders op tafel, al kan soms een patatje mayo ook erg lekker zijn. En oja, die wijntjes, dat vind ik nog een lastige. We houden ook van gezelligheid aan tafel, we hebben geregeld eters in huis. Dan is een wijntje ( of nog 1) toch ook erg lekker.

Voordeel van bootcamp in t weekend, is dat je kater in één klap weg is!


 

Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten bij Healthclub OpenAir?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

Komookmeedoen