Marvin Molenaar aan het woord

Marvin03

Healthclub OpenAir | Crosstraining

Even kletsen met Marvin Molenaar

Hoe lang sport je bij HCOA?
Ik ben begonnen met sporten in April 2014. Dus nu ruim anderhalf jaar. In het begin 1x in de week, maar sinds begin 2015 2x in de week.

Welke lessen volg je?
Ik volg het liefst Bootcamp. De dag wil nog weleens verschillen, maar in principe op zondagochtend en woensdagavond in het Westerpark in Zoetermeer bij Vanessa. Als de zondagochtend niet door kan gaan vanwege andere verplichtingen probeer ik de les in te halen op maandagavond in het Westbroekpark in Den Haag bij Lisette.

Marvin01
Soms wordt de zondagochtend Bootcamp vervangen voor Ouder & kids Bootcamp. Dit is ongeveer 1x per kwartaal, ook in Zoetermeer. Als voorbereiding op de CPC halve marathon heb ik dit jaar de hardlooptraining gevolgd op maandagavond in Zoetermeer. Sporadisch volg ik weleens een Crosstraining les, maar de voorkeur gaat uit naar Bootcamp.

Waarom sport je bij HCOA?
Voordat ik bij HCOA begon ging ik 1-2 keer per week naar de sportschool. Die omgeving vind ik niet heel uitdagend en aantrekkelijk. Ik ben daarom naar HCOA gegaan om lekker in de buitenlucht te sporten. Hiervoor heb je meerdere mogelijkheden in Zoetermeer, maar ik heb bij Vanessa in de klas gezeten op het CIOS. Daarnaast sportte mijn vrouw al eerder dan mij bij HCOA. Dit alles bij elkaar heeft mij doen besluiten voor HCOA te kiezen. En tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen spijt van. Voor elke les / groep geldt: leuke mensen, enthousiaste instructeurs en uitdagende lessen. Daarnaast doet HCOA ook veel mee met evenementen zoals CPC, Stormloop, Harbourrun, Puinduinrun etc… Zulke evenementen zijn al superleuk om te doen, maar als je met een club leuke, enthousiaste bekenden gaat is het nóg leuker.

Marvin02

Wat is je trainingsdoel? En heb je dat bereikt?

Ik wil me graag fit voelen. Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Vanaf een jaar of 5 tot aan de middelbare school 3 sporten tegelijk. HALO (niet afgemaakt) en CIOS als opleidingen. Een vrouw die docente bewegingsonderwijs is en 2 sport getalenteerde kinderen.

Wegens een chronische blessure kan ik niet meer voetballen en ben ik aan hardlopen begonnen. Om daarnaast nog wat kracht op te doen ben ik voor bootcamp gegaan als complete workout.

En zoals elke man boven de 35 wil je nog proberen wat van je lichaam te maken. Dat was in eerste instantie de reden om de sportschool in te duiken. Inmiddels is het doel wel een beetje bijgesteld. Ik ben tevreden met hoe ik eruit zie. Ik doe het niet meer voor anderen, maar voor mezelf.

Ik krijg ook allemaal geluk stofjes als ik in de buitenlucht aan het sporten ben. Mijn doel is nu om daar vooral zoveel mogelijk van te genieten. Dat is iets wat je nooit kan afsluiten als ‘een bereikt doel’. Dus voorlopig is HCOA nog niet van me af. 

Doe je naast sporten ook iets met je voeding?

In het begin niet. Sterker nog, omdat ik lekker aan het sporten was dacht ik dat ik daarom wat vaker kon zondigen. Natuurlijk werkt dat niet.

Sinds de ‘21 dagen feel good, eat healthy’ challenge is dat wel anders. Omdat mijn vrouw Tessa hier aan mee deed kom je in aanraking met andere recepten en leuke tips en weetjes over voeding. Sindsdien hebben we een aantal terugkerende gezonde recepten in de eetplanning opgenomen. Ook ben ik van ongestructureerde eetmomenten met regelmatig een onverantwoord tussendoortje naar 6 vaste eetmomenten gegaan. Dit in combinatie met gezonder, meer verantwoord voedsel heeft ervoor gezorgd dat ik een aantal kilo’s kwijt ben geraakt (al was dat nooit echt een doel). Uiteraard is er ruimte voor wat zondigen, met name in het weekend. Maar dat kan ook goed gecombineerd worden.

Inmiddels is dit een levensstijl geworden en dat bevalt me prima.

Marvin03


Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten bij Healthclub OpenAir?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

Komookmeedoen