Chantal Schutter aan het woord

Chantal Schutter

Chantal Schutter

Even kletsen met Healthclub OpenAir sporter Chantal Schutter


Hoe lang sport je bij HCOA?

Inmiddels sport ik alweer ruim 3,5 jaar bij HCOA. In september ben ik toen begonnen met het idee om tot de winter te sporten en daarna weer terug te gaan naar de sportschool om vervolgens in het voorjaar weer aan te sluiten. Geen kou voor mij. Maar de winter was zacht en met de intensieve lessen heb ik het niet lang koud gehad en sportte ik dus de hele winter door. De sportschool heb ik nooit meer gezien. :-)

Welke lessen volg je?

Bootcamp doe ik voornamelijk. Heel af en toe de cross-fit les tussendoor. En toen ik zwanger was heb ik de Mommy’s Bootcamp gedaan.

Waarom sport je bij HCOA?

De lessen zijn leuk, heel gevarieerd (nog geen 1x dezelfde les gehad!) en intensief. Ik vind het prettig om een vaste dag/tijd te hebben om te sporten. Het is een stok achter de deur en ook leuk om de groep beter te leren kennen. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor gezelligheid, wat ook niet onbelangrijk is!

Wat is je trainingsdoel? En heb je dat bereikt?

Ik sport om fit/gezond te blijven. Sporten is voor mij ontspanning en hoort er bij. Ik mis het echt als ik het een periode niet doe. Een speciaal doel had ik vooraf niet. Het is fijn om je hoofd leeg te kunnen maken en even nergens aan te hoeven denken. Ik kan mijn energie erin kwijt en krijg er weer nieuwe energie van. Ik merk wel dat je tijdens de lessen wel steeds harder/hoger/sneller en meer probeert te gaan.

Tijdens mijn zwangerschap had ik het doel om zo lang mogelijk te blijven bewegen en fit te blijven. Alle beetjes helpen! Tot week 39 van mijn zwangerschap ben ik door gegaan. Na de bevalling had ik weer het doel om weer fit te worden en mijn spieren weer sterker te maken. Al gauw kon ik weer overstappen naar de ‘gewone’ bootcamp.

Doe je naast het sporten ook iets met je voeding?

Ik probeer gezond en gevarieerd te eten, maar voor een lekker ijsje, stukje taart of wijntje maak ik graag tijd! Door de weeks probeer ik op te letten wat ik eet en in het weekend wat minder.

Op zaterdag krijgen we een Hello Fresh Box thuis bezorgd, waarvan we altijd smullen. Zo eten we elke week drie nieuwe gerechten en krijgen weer nieuwe ideeën voor de rest van de week. Ik probeer graag nieuwe recepten uit, maar het moet ook makkelijk te maken zijn.

Chantal Schutter

 


Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten bij Healthclub OpenAir?

Meld je vandaag nog aan!

Gratis proefles