JP Kastelein aan het woord

JP Kastelein

JP Kastelein

Even kletsen met JP Kastelein

Hoe lang sport je bij HCOA?

Op de kop af 4 jaar. Ik moest even graven en vond nog een mail van mijn vriendin uit maart 2012 met het subject: Iets voor jou!! En voor mij… “In Den Haag in Clingendael, Bootcamp, Crossfit.  Super dichtbij en heerlijk in de buitenlucht. Goed idee! Tienrittenkaart kost 75 euro.” Niet veel later ben ik begonnen met een eerste les crossfit op de dinsdagavond in Clingendael en was direct enthousiast.

Welke lessen volg je?

In de herfst en winter de lessen Bootcamp in het Haagse Bos en in het voorjaar en de zomer crossfit op het strand van Scheveningen. Ik heb er nu alweer zin in!

Waarom sport je bij HCOA?

In eerste instantie koos ik voor HealthClub Open Air doordat de lessen in Clingendael werden gegeven. Lekker dichtbij. Maar gaandeweg ben ik het sporten in de buitenlucht steeds meer gaan waarderen. Een eekhoorn die achter zijn eigen staart aan gaat of een vos die over het strand voorbij rent bij een zomerse zonsondergang terwijl jij aan het sporten bent, daar kan geen sportschool tegenop! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de leuke collega-sporters bij HCOA.

JP Kastelein

Wat is je trainingsdoel? En heb je dat bereikt?

Mijn trainingsdoel is niet heel specifiek. Ik vind het gewoon belangrijk om me gezond en fit te voelen. Naast de Bootcamp en crossfit loop ik ook 1x in de week 10 á 15 km hard en heel soms een halve marathon. Mijn doel voor de 10km is dat ik die in 50 minuten loop (12km/u). Ik heb heel lang op de 10km/u gemiddeld gezeten, maar merk dat ik dankzij de trainingen bij HCOA steeds makkelijker ben gaan lopen en laatst 11.7 km/u. heb gehaald.  Helaas net hersteld van een zweepslag dus moet het weer opbouwen. En misschien zit er gewoon niet meer in na wat gebroken / verbrijzelde botten door kitesurfen en windsurfen…

Doe je naast het sporten ook iets met je voeding?
Voeding vind ik ook heel belangrijk. Bij je gezond (willen) voelen hoort ook een gezond eetpatroon. Vroeger was ik daar totaal niet mee bezig. Ik ontbeet met een sigaret en rookte met gemak 2 pakjes per dag. En dat 15 jaar lang. Groente en fruit at ik nauwelijks. Dat is nu gelukkig helemaal anders. Ik eet veel bewuster. Minder vlees, meer groente, een fatsoenlijk ontbijt, bij voorkeur alles bio en voel me daar 100x beter bij!

JP Kastelein


Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten bij Healthclub OpenAir?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

Komookmeedoen